Начало > Основни ястия > Ризото с шафран и червен лук

Ризото с шафран и червен лук

Ризото с шафран и червен лук|escape
35
x2
1
35
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в зехтина и 20 г от маслото. Когато омекнат се добавя неизмитият ориз и се разбърква.

  2. Деглазира се с виното и се оставя да изври. Постепенно се налива горещия телешки бульон. Бърка се до омекване на ориза.

  3. Шафранът се разтваря в малко от бульона и се оставя да се оцвети.

  4. Когато оризът е готов се дърпа от котлона, добавя се шафрана, връща се на огъня за секунди, колкото да се абсорбира течността, отново се сваля от огъня и тогава се добавя останалото масло. Посолява се и се настъргва пармезана. Бърка се до разтопяването му. Изсипва се в малки купички. 

  5. За гарниране: червения лук се обелва, измива и нарязва. Запича се с малко масло и сол на вкус, и се поставя върху ориза.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?