Пилешки филета със сусам и соев сос
минути
порции
сложност
Съставки
- 9 бр. пилешки бон филенца
-
за марината:
- 2 с.л. сусамово олио
- 2 с.л. соев сос
- 6 с.л. сусам
- 1 ч.л. сол
-
за марината:
- 4 с.л. галета
- 1 лимон
- 1 с.л. зехтин
- 1 к.л. черен пипер
Начин на приготвяне
-
Сусамовото олио се смесва със соевия сос в купичка, а в друга - сусамовите семена, солта и галетата.
-
Филетата се потопяват едно по едно в купата с маслото и соевия сос, след което и в купата със сусама и с галетата, така че да се покрият хубаво.
-
Нареждат върху тава с хартия за печене, като съвсем леко се напръскват отгоре със зехтин.
-
Пече се 8-10 минути в предварително загрята на 220ºС фурна. Обръщат се и се запичат за още 4-5 минути, докато придобият златиста коричка.
-
Сервира се с гарнитура и се овкусява със соев сос и лимон.