Начало > Десерти > Печена тиква с ориз и плодове

Печена тиква с ориз и плодове

Печена тиква с ориз и плодове|escape
70
x8
1
70
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Взима се тиква цигулка и се срязва кухата й част. Изчистват се семките.

  2. Ориза се сварява първо с 1 чаша вода и щипка сол, а след това се добавят и прясното мляко и половината захар.

  3. Ориза се оставя на съвсем слаб огън, докато набъбне и попие млякото. Кайсиите се нарязват на дребно, добавят се орехите и стафидите. Смесват се с ориза. Останалата захар се изсипва в тиквата.

  4. Отгоре се слага ориза. Прави се  капаче от плътната част на тиквата и се слага да се пече. 

  5. Изпечената тиква се оставя да изстине и се нарязва като торта.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?