Начало > Предястия > Лимонов карфиол с къри

Лимонов карфиол с къри

Лимонов карфиол с къри |escape
20
x2
1
20
минути
x2
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Карфиолът се накъсва на розички и се бланшира в солена вода за няколко минути. Отцежда се добре.

  2. В тиган се разтопява маслото и карфиолът се прехвърля в него. Задушава се няколко минути и се изважда в чиния.

  3. Тиганът се маха от котлона и  в него се прибавя заквасената сметана. Поръсва се с къри, настъргана кора на половин лимон и лимонов сок и сол на вкус.

  4. Полученият сос се разбърква, карфиолът се връща и всичко се разбърква много добре. По желание при сервиране може да се поръси с още къри.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?