Лимонов карфиол с къри
![](https://recepti.bg/static/uploads/categories/main/4.png)
![Лимонов карфиол с къри |escape](https://recepti.bg/static/uploads/recepy/main/5096.jpg)
![](/img/time.png)
минути
![](/img/portions.png)
порции
![](/img/difficulty.png)
сложност
Начин на приготвяне
-
Карфиолът се накъсва на розички и се бланшира в солена вода за няколко минути. Отцежда се добре.
-
В тиган се разтопява маслото и карфиолът се прехвърля в него. Задушава се няколко минути и се изважда в чиния.
-
Тиганът се маха от котлона и в него се прибавя заквасената сметана. Поръсва се с къри, настъргана кора на половин лимон и лимонов сок и сол на вкус.
-
Полученият сос се разбърква, карфиолът се връща и всичко се разбърква много добре. По желание при сервиране може да се поръси с още къри.