Крем супа от тиква с нар
минути
порции
сложност
Съставки
- 400 мл вода
- 1 кг тиква
- 2 с.л. зехтин
- 1 глава лук
- 3 листа салвия
- 1/2 ч.л. джинджифил
- 200 мл прясно мляко
- 50 мл сметана
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 нар
Начин на приготвяне
-
Парчетата тиква се варят до омекване.
-
В тиган се загрява зехтинът и в него се задушава до омекване нарязаният на ситно лук.
-
Лукът, чесънът, тиквата, настърганият джинджифил и салвията се пасират .
-
Сместа се връща на котлона и се добавят млякото, сметаната, солта и черният пипер.
-
Оставя се да заври и се сваля от котлона.
-
Сервира се топла, но не гореща, като непосредствено след това се поръсва с нара.
-
Добавят се няколко листа рукола и малко крутони.