Крем супа от картофи с джинджифил
минути
порции
сложност
Съставки
- 6 картофа
- 2 моркова
- 25 г джинджифил
- 1 ч.л. розмарин
- 2 бульона
- 125 г масло
- 1 ч.л. сол
- 250 мл прясно мляко
Начин на приготвяне
-
Kартофите се обелват и нарязват. Слагат се в тенджера с вода да се сварят.
-
Добавят се почистените и нарязани моркови, коренът от джинджифил, розмаринът, бульоните и малко масло.
-
Вари се, докато зеленчуците омекнат. След това всичко се прецежда в нов съд, намачква се и се пасира. Добавя се и маслото.
-
Получава се гъста смес, в която се изсипва предварително затопленото прясно мляко.
-
Супата се сервира гореща с малко крутони и заквасена сметана.