Фритата с тиквички
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 гл. лук кромид стар
- 2 бр. червени чушки
- 4 бр. тиквички
- 6 бр. яйца
- 3 с.л. зехтин
- 1 к.л. сол хималайска
- 1 щипка черен пипер млян
Начин на приготвяне
-
Лукът се запържва за 5 минути на висока температура в зехтин докато омекне, но без да променя цвета си.
-
Добавят се тиквичките и чушките, нарязани на парченца, поръсва се със сол и пипер и се готви за около 8-10 минути на средна температура, докато тиквичките омекнат и се карамелизират.
-
Яйцата се разбиват отделно, поръсват се с малко сол и пипер и се слагат в тигана, така че да се разположат равномерно навсякъде между тиквичките.
-
Готви се до готовност на яйцата.