Начало > Десерти > Златен кекс

Златен кекс

Златен кекс|escape
60
x4
1
60
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Маслото и захарта се разбиват добре. Един по един се прибавят жълтъците с непрекъснато разбиване.

  2. След това се прибавят млякото, брашното, което е смесено с бакпулвера, ванилията, настърганата лимонова кора, а накрая - разбитите белтъци на сняг. 

  3. Бърка се, докато се получи рядко тесто.

  4. Тестото се разделя на три равни части и едната от тях се размесва с какаото.

  5. В предварително намаслена тава се разстила половината от бялото тесто, върху него се разстила какаовото тесто, а отгоре - останалото бяло тесто.

  6. Пече се на умрена фурна, докато се зачерви и се разпука отгоре.

  7. Изважда се от формата, когато е напълно изстинал и се наръсва обилно с пудра захар.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?