Златен кекс
минути
порции
сложност
Съставки
- 1.50 ч.ч. пудра захар
- 125 г краве масло
- 5 бр. яйца
- 180 мл краве прясно мляко
- 2 ч.ч. брашно тип 500
- 1 пак. бакпулвер
- 1 пак. шушулка ванилия
- 1 бр. лимон
- 1 ч.л. какао
Начин на приготвяне
-
Маслото и захарта се разбиват добре. Един по един се прибавят жълтъците с непрекъснато разбиване.
-
След това се прибавят млякото, брашното, което е смесено с бакпулвера, ванилията, настърганата лимонова кора, а накрая - разбитите белтъци на сняг.
-
Бърка се, докато се получи рядко тесто.
-
Тестото се разделя на три равни части и едната от тях се размесва с какаото.
-
В предварително намаслена тава се разстила половината от бялото тесто, върху него се разстила какаовото тесто, а отгоре - останалото бяло тесто.
-
Пече се на умрена фурна, докато се зачерви и се разпука отгоре.
-
Изважда се от формата, когато е напълно изстинал и се наръсва обилно с пудра захар.