Начало > Супи > Зимна рибена супа

Зимна рибена супа

Зимна рибена супа
40
x4
1
40
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Рибата се сварява предварително със сол и дивисил. Бульона се прецежда и сварената риба се накъсва на парчета.

  2. В зехтин се задушава нарязан на ситно праз, добавят се рибения бульон и картофите нарязани на ситни кубчета.

  3. Вари се до омекване на картофите и се добавя рибата.

  4. Супата се застройва. като в купичка се разбива яйцето с киселото мляко и оцета, за да не се пресече. Взима се малко количество от супата, бавно се налива при застройката и се разбърква, за да се уеднаквят температурите.

  5. Застройката се излива обратно и супата се оставя 2-3 минути да покъкри на тих огън.

  6. По желание при сервиране се добавя лимонов сок.

Още Супи

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?