В голям тиган се сотира лука в маслото, докато стане прозрачен. Добавя се зелето, нарязано на парчета, морковите, ситно рендосани, и целината. Сотират се за около 3 минути, като се разбърква леко.
Слагат се дафиновия лист, зърната пипер и водата. Може да се замени със зеленчуков бульон по желание. Течността се оставя за заври. Котлона се намаля, съда се покрива и се оставя за 15 минути да къкри.
Слагат се картофите, едро нарязани, увеличава се температурата и се оставя да заври отново. След това се намаля, похлупва и се оставя на огъня за още 10-ина минути, или докато картофите омекнат. В този момент, по желание, може да се сложат два домата, нарязани на парчета, и супата да се остави да поври с тях за още 5 минути.
Подправките се поръсват на вкус. Изваждат се дафиновия лист и зърната пипер от супата.
Зелевата супа се сервира в затоплени купички, поръсена с копър и гарнирана с лъжица заквасена сметана.