Начало > Предястия > Зеленчукова разядка

Зеленчукова разядка

Зеленчукова разядка
60
x8
1
60
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

  • 4 бр. моркови
  • 2 бр. червени чушки
  • 2 гл. лук кромид стар
  • 3 ск. чесън стар
  • 1 щипка сол хималайска
  • 1/2 ч.л. черен пипер млян
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 с.л. оцет Балсамико
  • 1 ч.л. розмарин

Начин на приготвяне

  1. Загрейте фурната на 220 ºС. Покрийте с хартия за печене плитка тава. Сложете нарязаните моркови, чушки, лук и чесън. Поръсете със сол, пипер и зехтин. Покрийте и отгоре с фолио.

  2. Печете за около 20 минути. Открийте и разбъркайте зеленчуците. Продължете печенето без фолио за още 20 минути, или докато зеленчуците омекнат.

  3. Оставете ги малко да се охладят. Прехвърлете всичко в кухненски робот и сложете оцета и розмарина. Направете всичко на пюре.

  4. По желание сервирайте с пресни листа розмарин и с крекери.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?