Запечени крилца с бял сос



минути

порции

сложност
Съставки
- 500 г пилешки крилца
- 1 с.л. вегета
- 125 г масло/маргарин
- 500 мл краве кисело мляко
- 3 бр. яйца
- 3 скилидки чесън стар
- 1 ч.л. червен пипер лют
Начин на приготвяне
-
Крилцата се сваряват с пилешкия бульон или в 1 с.л. вегета.
-
Изваждат се от бульона и той не се изхвърля. От него може да се направи супа.
-
Крилца се изсипват в тавичка с малко от бульона и маслото/маргарина.
-
Запичат се във фурна докато хванат червена коричка.
-
Заливат със смес от разбитото мляко, яйца, счукания чесън и червения лют пипер.
-
Връща се в фурната да се допече и да се сгъсти сосът.