Бекона се готви до готовност, но не трябва да се оставя да хрупка. Слага се на хартия да се изцеди мазнината и когато се охлади, се нарязва на парченца.
Картофите се измиват и обелват. Слага се вода в тенджера и се оставя да заври. Водата се посолява и картофите се слагат в нея. Готвят се за 10-15 минути, защото след това ще се досготвят във фурната.
Изваждат се и се оставят да изстинат. След това се нарязват на фолийки.
Маслото се загрява в тиган и в него се запържва лука до златисто и се изважда. Ако няма достатъчно масло, се добавя и се слагат брашното и млякото, които се разбъркват докато се получи каша.
Добавя се сиренето и продължава да се разбърква, докато сиренето се стопи. Овкусява се със сол и пипер. Прибавя се и бекона в сместа.
В касерола или по-дълбока тава, се слагат картофите, лука, сместа със сиренето. Може да се редуват картофи-лук-сирене, като трябва да се завърши със сирене.
Запича се на 180 С за около 45 минути. Ястието се поръсва с чесновия прах, докато още е топло.