Задушени картофи с масло и мащерка във фолио
![](https://recepti.bg/static/uploads/categories/main/4.png)
![Задушени картофи с масло и мащерка във фолио|escape](https://recepti.bg/static/uploads/recepy/main/4298.jpg)
![](/img/time.png)
минути
![](/img/portions.png)
порции
![](/img/difficulty.png)
сложност
Съставки
- 1 щипка сол хималайска
- 1 щипка черен пипер млян
- 50 г краве масло
- 6 бр. картофи червени
- 1 стр. мащерка
Начин на приготвяне
-
Картофите се пбелват. По-малките се оставят цели, а по-големите се разделят на две.
-
Взима се голям лист алуминиево фолио. Картофите се поставят, предварително подправени със сол и черен пипер. Всеки картоф се покрива с кубче масло.
-
Фолиото се завива добре, като ръбовете на хартия да останат отгоре, за да не изтече маслото при печене.
-
Поставят се в тавичка и се запичат в загрята до 200 С фурна, за около 40 минути.