Начало > Основни ястия > Яребици с вино

Яребици с вино

Яребици с вино|escape
90
x4
1
90
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 4 бр. яребици
  • 60 г бекон
  • 40 г краве масло
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 125 мл вино червено
  • 1 ч.л. брашно царевично
  • 4 с.л. сметана течна
  • 1 ч.л. градински чай
  • 1 ч.л. черен пипер млян
  • 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне

  1. Яребиците се намазват отвън и отвътре със сол и пипер. Увиват се с резенчета бекон.

  2. Маслото се сгорещява в тенджера и яребиците се запържват от всички страни.

  3. Лука се обелва,. нарязва се на четвъртинки и се запържва с яребиците. Добавят се градинския чай и виното.

  4. Яребиците се задушават за 45-60 минути, като се поливат периодично със соса и се долива вино или вода, ако е необходимо.

  5. Когато са готови, яребиците се срязват на две, нареждат се в плато и се запазват топли.

  6. Соса от готвенето се разрежда с малко вода, прецежда се и се оставя да заври.

  7. Брашното се смесва със сметаната и соса се сгъстява с тази смес. Подправя се със сол, пипер и вино.

  8. Яребиците се сервират със соса и с картофени крокети или брюкселско зеле. 

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?