Лапада се измива и почиства. Отстраняват се стеблата. Оставят се няколко цели листа за гнездата.
Бланшира се с гореща вода и веднага се изплаква с ледена. Нарязва се на ситно.
В тиган с малко зехтин се запържват леко ситно нарязания пресен лук и чесън. Добавя се изцедения лапад. Разбърква се и се маха от котлона.
В купа се натрошава сиренето. Добавят се лапада, пресния лук, ситно нарязания домат и три предварително разбъркани яйца. В подходящата тава се изсипва по-голяма част от сместа.
Върху нея се поставя внимателно лист лапад, навит на руло. Краищата се прикрепят с помощта на клечка за зъби. Всички гнезда се оформят по този начин.
Останалата част от плънката се разпределя в получилите се гнезда и отгоре се чуква по едно яйце. Овкусява се с черен пипер и риган.
Пече се 15-20 минути на 180 С и се декорира с пресен босилек.