Яхния от свинско с маслини
минути
порции
сложност
Съставки
- 750 г свинско месо
- 1 гл. лук кромид стар
- 4 с.л. олио
- 400 г гъби печурки
- 15 бр. маслини зелени
- 75 мл сметана течна
- 1 с.л. брашно царевично
- 2 с.л. шери
- 1 г черен пипер млян
- 2 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Лука се обелва и нарязва на тънки колелца. Запържва се в олиото.
-
Добавят се нарязаните на филийки гъби и се пържат 10 минути.
-
Месото се нарязва на малки парчета. Добавя се заедно с маслините към гъбената смес.
-
Сипват се 500 мл вода, подправя се със сол и черен пипер, тенджерата се захлупва и месото се оставя да поври 30 минути на тих огън.
-
Брашното се смесва със сметаната и с тях се сгъстява соса.
-
Подправя се с шерито, сол и черен пипер на вкус.
-
Сервира се с варен ориз или салата от домати с лук.