Начало > Основни ястия > Яхния от свинско с маслини

Яхния от свинско с маслини

Яхния от свинско с маслини|escape
70
x6
1
70
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 750 г свинско месо
  • 1 гл. лук кромид стар
  • 4 с.л. олио
  • 400 г гъби печурки
  • 15 бр. маслини зелени
  • 75 мл сметана течна
  • 1 с.л. брашно царевично
  • 2 с.л. шери
  • 1 г черен пипер млян
  • 2 ч.л. сол

Начин на приготвяне

  1. Лука се обелва и нарязва на тънки колелца. Запържва се в олиото.

  2. Добавят се нарязаните на филийки гъби и се пържат 10 минути.

  3. Месото се нарязва на малки парчета. Добавя се заедно с маслините към гъбената смес.

  4. Сипват се 500 мл вода, подправя се със сол и черен пипер, тенджерата се захлупва и месото се оставя да поври 30 минути на тих огън.

  5. Брашното се смесва със сметаната и с тях се сгъстява соса.

  6. Подправя се с шерито, сол и черен пипер на вкус.

  7. Сервира се с варен ориз или салата от домати с лук.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?