Начало > Десерти > Ябълкова тарта

Ябълкова тарта

Ябълкова тарта|escape
90
x10
1
90
минути
x10
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Ябълките се настъргват и се слагат в тенджера. Добавят се 4 с.л. захар и се варят, докато водата от плода се абсорбира. Прибавят се канелата и орехите. Отстранява се от котлона и се оставя да се охлади.

  2. През това време се смесват захарта и маслото. Добавят се киселото мляко, маслото от рапица, яйцето и брашното. Замесва се меко тесто.

  3. Взима се половината от него и се слага върху намазнена тава за печене. Притиска се добре. Изсипва се сместа от ябълките. Другата половина от тестото се натрошава отгоре.

  4. Фурната се загрява на 180 градуса и ябълковия тарт се пече, докато стане розов, около 30-40 минути.

  5. Сладкиша се изважда от фурната и се оставя да се охлади. Поръсва се с пудра захар.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?