Ябълков сладкиш
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 с.л. масло
- 2 бр. ябълки
- 1 пак. шушулка ванилия
- 2 бр. яйца
- 1 пак. бакпулвер
- 260 г захар
- 1 ч.ч. брашно тип 500
- 1 ч.ч. орехови ядки
Начин на приготвяне
-
С половината масло се намазнява формата за печене.
-
В отделен съд се приготвя карамел, като захарта (3 с.л.) се разтапя с няколко капки вода.
-
Ябълките се нарязват на парченца, слагат се в карамела, добавят се и орехите и се разбърква. Излива се във форма за печене.
-
Отгоре се нарежда останалото масло нарязано на малки парченца.
-
Върху него се излива приготвената кексова смес от разбити яйца, захар (1 ч.ч.), пресято брашно с бакпулвер и ванилия. Ако е много гъста се добавя 1 ч.л. вода.
-
Пече се на 180 С до готовност.
-
Готовия сладкиш внимателно се обръща.