Начало > Десерти > Ябълков сладкиш

Ябълков сладкиш

Ябълков сладкиш|escape
45
x5
1
45
минути
x5
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. С половината масло се намазнява формата за печене.

  2. В отделен съд се приготвя карамел, като захарта (3 с.л.) се разтапя с няколко капки вода.

  3. Ябълките се нарязват на парченца, слагат се в карамела, добавят се и орехите и се разбърква. Излива се във форма за печене.

  4. Отгоре се нарежда останалото масло нарязано на малки парченца.

  5. Върху него се излива приготвената кексова смес от разбити яйца, захар (1 ч.ч.), пресято брашно с бакпулвер и ванилия. Ако е много гъста се добавя 1 ч.л. вода.

  6. Пече се на 180 С до готовност.

  7. Готовия сладкиш внимателно се обръща.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?