Ябълков сладкиш с орехи и сладко от малини
минути
порции
сложност
Съставки
- 50 г орехови ядки
- 1 бр. бутер тесто
- 2 с.л. малинов ликьор
- 1 бр. шушулка ванилия
- 200 г кафява захар
- 4 г ябълки
- 1 щипка канела на прах
- 100 г малини сладко
Начин на приготвяне
-
Ябълките се запържват, нарязани на кубчета. Добавя се кафявата захар и се бърка непрекъснато до получаване на карамелизирана глазура.
-
Към края се изсипва малиновия ликьор, ванилията, щипка канела. След леко потъмняване на сместа и изпаряване на алкохола, се маха от котлона.
-
Подготвят се огнеупорни формички и се излива получената смес догоре.
-
От бутер тестото, с помощта на ножче, се оформят лентички или кръгчета, поставят се върху формичките и с помощта на домакинска връв се подвързват, за да не се отлепят (бухнат) от формичките при печене.
-
Бутер тестото се намазва с белтък. Всички форми се поставят в тава за печене, за да се предотврати евентуалното изцапване на фурната.
-
Пекат се около 20 минути до зачервяване на бутер тестото.