Ябълките се запържват, нарязани на кубчета. Добавя се кафявата захар и се бърка непрекъснато до получаване на карамелизирана глазура.
Към края се изсипва малиновия ликьор, ванилията, щипка канела. След леко потъмняване на сместа и изпаряване на алкохола, се маха от котлона.
Подготвят се огнеупорни формички и се излива получената смес догоре.
От бутер тестото, с помощта на ножче, се оформят лентички или кръгчета, поставят се върху формичките и с помощта на домакинска връв се подвързват, за да не се отлепят (бухнат) от формичките при печене.
Бутер тестото се намазва с белтък. Всички форми се поставят в тава за печене, за да се предотврати евентуалното изцапване на фурната.
Пекат се около 20 минути до зачервяване на бутер тестото.