Начало > Основни ястия > Вратни пържоли с ябълки

Вратни пържоли с ябълки

Вратни пържоли с ябълки|escape
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 20 мл зехтин
  • 1 с.л. мед
  • 1 к.л. черен пипер млян
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. риган
  • 150 мл сок от ябълки
  • 100 мл вино бяло
  • 2 бр. бахар зърна
  • 6 бр. ябълки
  • 1 кг свински врат

Начин на приготвяне

  1. Ябълките се почистват, обелват и нарязват на полумесеци с дебелина 2 см. Най-добре е да се използват зелени ябълки.

  2. Месото се нарязва на пържоли, начуква леко и се подправя със сол, черен пипер и риган.

  3. Тавичка се намазва със зехтин, на дъното се нареждат половината от ябълките, върху тях се нареждат вратните пържоли и върху тях се подреждат останалите ябълки.

  4. Полива се с меда, слагат се зрънца бахар и се налива виното и ябълковия сок.

  5. Покрива се с алуминиево фолио и се пече 90 мин на 170 С, след което се отстранява фолиото и се допича още 15-20 мин до златисто на 180 С.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?