Вратни пържоли с ябълки
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Ябълките се почистват, обелват и нарязват на полумесеци с дебелина 2 см. Най-добре е да се използват зелени ябълки.
-
Месото се нарязва на пържоли, начуква леко и се подправя със сол, черен пипер и риган.
-
Тавичка се намазва със зехтин, на дъното се нареждат половината от ябълките, върху тях се нареждат вратните пържоли и върху тях се подреждат останалите ябълки.
-
Полива се с меда, слагат се зрънца бахар и се налива виното и ябълковия сок.
-
Покрива се с алуминиево фолио и се пече 90 мин на 170 С, след което се отстранява фолиото и се допича още 15-20 мин до златисто на 180 С.