Начало > Десерти > Великденски сладки

Великденски сладки

Великденски сладки|escape
50
x12
2
50
минути
x12
порции
2
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Брашното се изсипва в дълбок съд и към него се добавя накъсаното на парчета твърдо масло. Разбърква се с ръце, докато брашното поеме цялото масло. 

  2. След това се добавя пудрата захар и от получената смес се прави тесто. 

  3. Върху равна повърхност се поръсва малко брашно и се разточва тестото. 

  4. С помощта на формичка/и се отрязват плоски сладки с форма на яйце (зайче или по избор) и се подреждат в намаслена тавичка. 

  5. Сладките се пекат на 180 градуса около 15-20 минути или докато не придобият златист цвят. 

  6. Готовото захарно тесто се разделя на парченца и всяко се оцветява с течна готварска боичка, като се меси до получаване на еднороден цвят. След това внимателно се разточва на кора с дебелина около милиметър.

  7. С помощта на същата формичка за сладки се отрязват парчета, които се поставят върху сладките, след като те се охладят. 

  8. Върху всяка сладка се поставят различни декорации с останалото цветно захарно тесто, за да могат великденските сладки да пъстри.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?