Прясно изцеденият сок от морков (портокал), стафидите, лимоновият сок и кокосовото масло се разбиват в блендер, до получаване на кремообразна хомогенна смес.
Брашното се смесва със содата в купа, след което се добавя течната смес и се разбърква.
Загрява се фурната, намазва се тавата с малко кокосова мазнина.
На дъното на формата се подреждат тънки резени от избрания от вас плод (ядълка, банан, праскова) и се изсипва сместа отгоре.
Пече се 30-40 мин на 180 градуса или до готовност.
За да се получи двуцетен десерт, може към половината от сместа да се добави 3-4 с.л. какао и 1/2 ч.л. канела. В бялата смес поставяте 1/2 ч.л. смляно индийско орехче за по-екзотичен вкус.