Начало > Десерти > Вегански кекс

Вегански кекс

Вегански кекс
Източник: Николай Стойков
50
x8
1
50
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Прясно изцеденият сок от морков (портокал), стафидите, лимоновият сок и кокосовото масло се разбиват в блендер, до получаване на кремообразна хомогенна смес.

  2. Брашното се смесва със содата в купа, след което се добавя течната смес и се разбърква.

  3. Загрява се фурната, намазва се тавата с малко кокосова мазнина.

  4. На дъното на формата се подреждат тънки резени от избрания от вас плод (ядълка, банан, праскова) и се изсипва сместа отгоре.

  5. Пече се 30-40 мин на 180 градуса или до готовност.

    За да се получи двуцетен десерт, може към половината от сместа да се добави 3-4 с.л. какао и 1/2 ч.л. канела. В бялата смес поставяте 1/2 ч.л. смляно индийско орехче за по-екзотичен вкус.

Рецептата предложи

Вегетариански ресторант Cobbo

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?