Вегански кекс
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 ч.ч. брашно от лимец
- 3/4 ч.ч. брашно от овесени ядки
- 300 мл сок от моркови
- 40 г кокосово масло
- 3/4 ч.ч. стафиди
- 1 бр. ябълка
- 3 ч.л. лимонов сок прясно изцеден
- 1 ч.л. сода
Начин на приготвяне
-
Прясно изцеденият сок от морков (портокал), стафидите, лимоновият сок и кокосовото масло се разбиват в блендер, до получаване на кремообразна хомогенна смес.
-
Брашното се смесва със содата в купа, след което се добавя течната смес и се разбърква.
-
Загрява се фурната, намазва се тавата с малко кокосова мазнина.
-
На дъното на формата се подреждат тънки резени от избрания от вас плод (ядълка, банан, праскова) и се изсипва сместа отгоре.
-
Пече се 30-40 мин на 180 градуса или до готовност.
За да се получи двуцетен десерт, може към половината от сместа да се добави 3-4 с.л. какао и 1/2 ч.л. канела. В бялата смес поставяте 1/2 ч.л. смляно индийско орехче за по-екзотичен вкус.