Консервата кокосово мляко се изстудява предварително в хладилника поне за 1 денонощие. За предпочитане е млякото да е пълномаслено.
В голям тиган се смесват водата, захарта и лимоновия сок и се загряват леко, до разтопяването на захарта.
През това време ябълките се почистват и обелват, като кората им се запазва. Прибавят се към леко къкрещата вода. Покриват се и се оставят така 4-5 минути. Ябълките трябва да омекнат леко, за да се издълбаят, без да се разпаднат.
Изваждат се от сиропа (той се оставя къкри) с решетъчна лъжица и се поставят в съд (може да се изпозлват формички за мъфини) да се изстудят.
Корите от ябълките се прибавят към сиропа. Съда се оставя непокрит да къкри още половин час, за да се редуцира. След това корите се изваждат и сиропа се оставя да се охлади.
Подготвя се пълнежа - орехите се натрошават и се смесват в купа със стафидите.
Изстудените ябълки се напълват с тази смес.
Крема се приготвя, точно преди да се сервират. Млякото се изважда от хладилника – трябва да е с консистенция на сметана. С лъжица се отгребва горния слой, който е най-гъст и се слага в купа. Разбива се с миксер, прибавя се пудрата захар и се разбърква леко.
Ябълките се сервират полети със сироп и гарнирани с кокосов крем.