Начало > Десерти > Цитрусови масленки с босилек

Цитрусови масленки с босилек

Цитрусови масленки с босилек
90
x20
1
90
минути
x20
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Жълтъците и белтъците се разделят.

  2. Мекото масло се разбива в голяма купа със захарта на високи обороти.

  3. Добавят се жълтъците и брашното и се разбиват с миксер до получаване на хомогенна смес.

  4. Кората на лайма, лимона и портокала се настъргват на най-ситното ренде. Добавя се по малко от сока на лайма и на портокала.

  5. Босилекът се нарязва на ситно и се добавя към тестото, след което се разбърква хубаво.

  6. Пече се за около 13 минути на 180 ºС, като се внимава сладките да не получават загар. Изваждат се и се оставят да изстинат напълно.

  7. За гланца: Пудрата захар се добавя към белтъците и се разбърква с телена бъркалка. Добавя се прясното мляко и малко сок от цитрусите.

  8. Добавя се още от кората на трите плода, както и щипка сол, след което се разбърква.

  9. Масленките се гланцират с помощта на лъжица, след което се оставят да престоят 1-2 часа докато глазурата стегне.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?