Треска със спанак в плик
минути
порции
сложност
Съставки
- 4 с.л. олио
- 2 щипка сол
- 2 с.л. уни сос
- 2 с.л. рибен сос
- 5 стр. естрагон
- 400 г спанак
- 1 к.л. черен пипер млян
- 1 вр. лук кромид пресен
- 1 гл. лук кромид стар
- 3 ск. чесън стар
- 1 бр. кори за баница
- 4 г треска филе
Начин на приготвяне
-
Взимат се 4 филета замразена треска, които се размразяват и мариноват с рибения и уни соса.
-
В 2 с.л. олио се задушават ситно нарязания чесън и лук. Добавя се спанака и се задушава.
-
Поръсва се със сол и черен пипер. Дръпва се от котлона и се добавя ситно нарязания естрагон.
-
Взима се 1 кора ръчно точени кори, която се намазва с останалото олио.
-
Половината от спанака се изсипва върху кората. Филетата се нареждат и се разпределя останалия спанак.
-
От кората се прави пакет, като прегъната част се оставя отдолу.
-
Поставя се в тава и се пече за 20 минути в предварително загрята фурна на 200 С.