Начало > Супи > Традиционен украински борш

Традиционен украински борш

Традиционен украински борш
40
x6
1
40
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

  • 2 с.л. олио
  • 1 глава лук кромид стар
  • 2 бр. моркови
  • 1/2 глава целина
  • 300 г ряпа бяла
  • 1/2 глава цвекло
  • 250 г зеле бяло
  • 2 бр. картофи
  • 3 бр. черен пипер на зърна
  • 3 бр. бахар зърна
  • 2 бр. дафинов лист
  • 2 с.л. оцет ябълков
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 връзка магданоз пресен
  • 1 с.л. сметана квасена

Начин на приготвяне

  1. В тенджера се загрява малко олио. В него се запържва нарязаната на ситно глава лук.

  2. След като лукът добие златист цвят и понамали обема си, се добавят нарязаните моркови, целината, настърганите ряпа и червено цвекло.

  3. Оставят се ги под капак да се задушат за няколко минути, след което се добавят нарязаното зеле и картофите.

  4. Долива се литър вода, добавят се зърна черен пипер, бахар, дафинов лист, ябълков оцет и сол на вкус.

  5. Оставя се да къкри на слаб огън към 10 минути и се отстранява от огъня.

  6. Сервира се с пресен магданоз и лъжица сметана или цедено кисело мляко.

Още Супи

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?