Торта с целувки и крем ванилия
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 пак. шушулка ванилия
- 4 с.л. нишесте
- 250 г захар
- 4 бр. яйца
- 1 ч.ч. плодове
- 1 с.л. брашно тип 500
- 400 мл краве прясно мляко
Начин на приготвяне
-
За целувката: Разбиват се 4 белтъка на гъст сняг като се добавят постепенно 200 г захар. На края с леко разбъркване се добавят 2 с.л. нишесте. В голяма плоска тава, покрита с хартия, се оформят два блата и се пекат на 130 С в предварително загрята фурна 45-50 минути.
-
За крема: Малко студено прясно мляко се разбърква с отделените жълтъци, 50 г захар, 2 с.л. нишесте и 1 с.л. брашно и ванилията. Крема се сварява и се оставя леко да се охлади.
-
Изсипват се 2/3 от крема върху първия блат. Слагат се част от плодовете. Слага се втория блат и се изсипва крема. Поръсва се с останалите плодове и се поднася.