Начало > Десерти > Торта с целувки и крем ванилия

Торта с целувки и крем ванилия

Торта с целувки и крем ванилия|escape
70
x8
1
70
минути
x8
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. За целувката: Разбиват се 4 белтъка на гъст сняг като се добавят постепенно 200 г захар. На края с леко разбъркване се добавят 2 с.л. нишесте. В голяма плоска тава, покрита с хартия, се оформят два блата и се пекат на 130 С в предварително загрята фурна 45-50 минути.

  2. За крема: Малко студено прясно мляко се разбърква с отделените жълтъци, 50 г захар, 2 с.л. нишесте и 1 с.л. брашно и ванилията. Крема се сварява и се оставя леко да се охлади.

  3. Изсипват се 2/3 от крема върху първия блат. Слагат се част от плодовете. Слага се втория блат и се изсипва крема. Поръсва се с останалите плодове и се поднася.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?