Начало > Десерти > Торта с грозде без печене

Торта с грозде без печене

Торта с грозде без печене
90
x10
1
90
минути
x10
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Желатина се разтваря на две места с по 150 мл вода съгласно инструкциите.

  2. Бисквитите се счукват на ситно. Сметаната се разбива, слагат се захарта и ванилената захар, и се разбива добре.

  3. Когато се сгъсти, към сместа се добавя половината желатин. Разбива се за кратко.

  4. Шоколада, който предварително е сложен в хладилника да стегне, се начупва.

  5. В сместа със сметаната се слагат стафидите и бисквитите. Разбърква се.

  6. Слага се 1/3 от сместа във форма за торта. Добавят се парченца шоколад. Покриват се с крем, отново шоколад и най-отгоре се слага крем.

  7. Слага се в хладилника за 30 минути.

  8. Докато се чака, гроздето се разрязва на половинки. Тортата се изважда и се украсява с гроздето. Залива се с останалия желатин.

  9. Оставя се в хладилника до пълното стягане на крема и желатина. Може да престои и за през нощта.

  10. Тортата се изважда, освобождава се от формата, прехвърля се в плато с помощта на шпатули и се сервира веднага.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?