Торта с грозде без печене
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Желатина се разтваря на две места с по 150 мл вода съгласно инструкциите.
-
Бисквитите се счукват на ситно. Сметаната се разбива, слагат се захарта и ванилената захар, и се разбива добре.
-
Когато се сгъсти, към сместа се добавя половината желатин. Разбива се за кратко.
-
Шоколада, който предварително е сложен в хладилника да стегне, се начупва.
-
В сместа със сметаната се слагат стафидите и бисквитите. Разбърква се.
-
Слага се 1/3 от сместа във форма за торта. Добавят се парченца шоколад. Покриват се с крем, отново шоколад и най-отгоре се слага крем.
-
Слага се в хладилника за 30 минути.
-
Докато се чака, гроздето се разрязва на половинки. Тортата се изважда и се украсява с гроздето. Залива се с останалия желатин.
-
Оставя се в хладилника до пълното стягане на крема и желатина. Може да престои и за през нощта.
-
Тортата се изважда, освобождава се от формата, прехвърля се в плато с помощта на шпатули и се сервира веднага.