Начало > Десерти > Торта чийзкейк с маскарпоне и шоколад

Торта чийзкейк с маскарпоне и шоколад

Торта чийзкейк с маскарпоне и шоколад
40
x15
1
40
минути
x15
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Бисквитите и бадемите се смилат в блендер. Могат да се смелят и на ръка, с помощта на твърда бъркалка.

  2. Добавя се мекото масло и се разбърква с ръка или друг прибор, до получаването на влажни трохи.

  3. Сместа се изсипва в подходящ съд и се разстила, като не се притиска много силно, защото после ще е трудно при рязането.

  4. Прибира се в хладилник да стегне, а през това време се приготвя белия крем.

  5. Сметаната (300 мл) се разбива на сняг . За да се случи това безпроблемно, разбиването трябва да стане непосредствено след изваждането на сметаната от хладилника.

  6. След това се добавя захарта, като не спира да се бърка с миксера. Изсипва се и маскарпонето в сместта и пак се разбърква.

  7. Накрая се добавят ванилиите и лимоновата кора за по-богат и плътен аромат и вкус.

  8. Крема се разстила върху кората и се прибира пак в хладилника.

  9. За приготвянето на шоколадовия крем останалата сметана (200 мл) се загрява и когато заври, се добавя шоколада и се бърка до пълното му разтваряне в сметаната.

  10. Изчаква се да се охлади напълно и тортата се залива с него.

  11. Прибира се в хладилника и се оставя за известно време там, най-добре за едно денонощие.

  12. Преди поднасяне може да се поръси с малко какао или да се украси с плодове по избор.

Още Десерти

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?