Бисквитите и бадемите се смилат в блендер. Могат да се смелят и на ръка, с помощта на твърда бъркалка.
Добавя се мекото масло и се разбърква с ръка или друг прибор, до получаването на влажни трохи.
Сместа се изсипва в подходящ съд и се разстила, като не се притиска много силно, защото после ще е трудно при рязането.
Прибира се в хладилник да стегне, а през това време се приготвя белия крем.
Сметаната (300 мл) се разбива на сняг . За да се случи това безпроблемно, разбиването трябва да стане непосредствено след изваждането на сметаната от хладилника.
След това се добавя захарта, като не спира да се бърка с миксера. Изсипва се и маскарпонето в сместта и пак се разбърква.
Накрая се добавят ванилиите и лимоновата кора за по-богат и плътен аромат и вкус.
Крема се разстила върху кората и се прибира пак в хладилника.
За приготвянето на шоколадовия крем останалата сметана (200 мл) се загрява и когато заври, се добавя шоколада и се бърка до пълното му разтваряне в сметаната.
Изчаква се да се охлади напълно и тортата се залива с него.
Прибира се в хладилника и се оставя за известно време там, най-добре за едно денонощие.
Преди поднасяне може да се поръси с малко какао или да се украси с плодове по избор.