Фурната се включва на 100 градуса, за да загрее добре (горен и долен реотан).
Кръгла тава се застила с хартия за печене и с молив се очертава кръг с диаметър около 22-23 см.
Белтъците се разбиват на сняг.
Постепенно се добавя захарта, като не се спира да се разбива до пълното й разтваряне.
След това се прибавят нишестето, оцета и ванилията и отново се разбива добре.
Белтъчната смес се изсипва в очертания кръг и се оформя с лъжица, като в центъра на блата се прави нещо като легло (вдлъбнатина ) за крема и плодовете.
Поставя се в предварително загрята на 100 градуса фурна и се пече (суши) около 1 час и 20 минути (като се внимава да не прегорят белтъците, ако е необходимо се намаляват градусите и се поставя на по-ниска степен на решетката на фурната).
След като белтъците са готови, фурната се изключва, вратичката й се отваря леко и блата се оставя да изстине вътре.
Крема се приготвя, като се смесят и разбъркат добре сметаната със захарта и ванилията.
Плодовете се измиват и изцеждат добре.
Тортата се сглобява, като крема се изсипе в оформената вдлъбнатина на изстиналия белтъчен блат, а върху крема се подредят плодовете.