Тиквени палачинки



минути

порции

сложност
Съставки
- 1 1/2 ч.ч. краве прясно мляко
- 1 ч.ч. пюре от тиква
- 1 яйце
- 2 с.л. олио
- 1 с.л. оцет ябълков
- 2 ч.ч. брашно тип 500
- 3 с.л. кафява захар
- 2 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 ч.л. бахар на прах
- 1 ч.л. канела на прах
- 1/2 ч.л. джинджифил
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне
-
В голяма купа се смесват прясното мляко, тиквеното пюре, яйцето, олиото и оцетът и се разбъркват с телена бъркалка.
-
Добавят се постепенно брашното, захарта, бакпулверът, содата и подправките и се разбърква до получаване на хомогенна смес.
-
В загрят тиган на средно висока температура се слага малко мазнина. Използва се около 1/4 ч.ч от сместа за всяка палачинка.
-
Сервира се с мед, кленов сироп, топка ванилов сладолед, сметана или свежи портокали.