Начало > Основни ястия > Телешко със сос Чимичури

Телешко със сос Чимичури

Телешко със сос Чимичури|escape
20
x4
1
20
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 вр. магданоз пресен
  • 1 бр. лук шалот
  • 3 ск. чесън стар
  • 3 с.л. оцет винен
  • 50 мл зехтин
  • 450 г телешко филе
  • 1 ч.л. сол
  • 1 щипка черен пипер млян

Начин на приготвяне

  1. В кухненски робот или блендер се слагат магданоза, шалота, чесъна, оцета и зехтина, сол и черен пипер на вкус. Разбиват се до хомогенност и се оставят настрана.

  2. Загрява се грила или грил-тигана. Месото се поръсва със сол и черен пипер и се пече за около 8 минути на всяка страна.

  3. Месото се маха от грила и се слага в стъклена тава за печене. Соса се разпределя навсякъде върху месото. Покрива се с фолио и се запича.

  4. Оставя се за 5 минути да почине и поеме от соса. Месото се изважда и се нарязва на тънки парчета.

  5. Сервира се с целия останал сос в тавата и се гарнира с бял ориз или варени картофи по желание.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?