Телешко със сос Чимичури
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
В кухненски робот или блендер се слагат магданоза, шалота, чесъна, оцета и зехтина, сол и черен пипер на вкус. Разбиват се до хомогенност и се оставят настрана.
-
Загрява се грила или грил-тигана. Месото се поръсва със сол и черен пипер и се пече за около 8 минути на всяка страна.
-
Месото се маха от грила и се слага в стъклена тава за печене. Соса се разпределя навсякъде върху месото. Покрива се с фолио и се запича.
-
Оставя се за 5 минути да почине и поеме от соса. Месото се изважда и се нарязва на тънки парчета.
-
Сервира се с целия останал сос в тавата и се гарнира с бял ориз или варени картофи по желание.