Телешко с ориз и зеленчуци



минути

порции

сложност
Съставки
- 1 ч.л. вегета
- 4 с.л. олио
- 300 г моркови
- 300 г гъби
- 125 г ориз
- 800 г телешко месо
- 1 глава лук кромид стар
Начин на приготвяне
-
Месото се нарязва на порции, поръсва се с малко от вегетата и се запържва в горещото олио.
-
Изважда се и се поставя в тавичка, покрива се с фолио, налива се малко вода и се пече до готовност.
-
Оризът се сварява в подсолена вода за 20 минути и се прецежда.
-
В същия тиган с мазнината от месото се задушават лукът и морковите. Когато се карамелизират, се добавят гъбите и останалата част от вегетата.
-
Зеленчуците се оставят да се запържат за 5-6 минути и се добавя свареният ориз
-
Разбърква се и се сервира с готовото месо.