Телешко с гъби в глинен съд



минути

порции

сложност
Съставки
- 1 кг телешко месо
- 1 кг гъби
- 1 ч.ч. вино червено
- 4 бр. дафинов лист
- 4 бр. бахар зърна
- 4 бр. черен пипер на зърна
- 3 с.л. олио
- 1 ч.ч. вода
- 1 ч.ч. доматено пюре
- 1 с.л. брашно тип 500
- 1 вр. магданоз пресен
Начин на приготвяне
-
Месото се нарязва.
-
От брашното и доматеното пюре се прави гъста каша.
-
Месото и всички останали продукти се слагат в глинен гювеч.
-
Ястието се приготвя около 2 часа на висока температура.
-
Сервира се гарнирано с пресен магданоз.