Телешко с гъби и къдраво зеле стър-фрай
минути
порции
сложност
Съставки
- 2 с.л. соев сос
- 4 с.л. сос от стриди
- 2 с.л. зехтин
- 400 г телешко месо
- 1 ч.л. джинджифил
- 300 г къдраво зеле
- 150 г гъби
Начин на приготвяне
-
Сосовете се смесват и се оставят настрана.
-
Загрява се уок тиган, слага се 1 с.л. зехтин и месото се запържва до златисто. Може да се наложи да се направи на две партиди.
-
Месото се изважда и тигана се избърсва с хартия.
-
Слага се малко мазнина и се запържва пресния джинджифил, след това се слагат зелето и гъбите. Готви се за 3 минути, като се бърка често.
-
Добавят се месото и сосовете. Готви се за още 3-4 минути, докато всичко се затопли добре.
-
Сервира се с нудълс или върху канапе от ориз.