Телешко по испански



минути

порции

сложност
Съставки
- 2 ск. чесън стар
- 2 бр. дафинов лист
- 2 с.л. зехтин
- 1 с.л. черен пипер на зърна
- 2 с.л. доматено пюре
- 1 ч.л. сол
- 3 с.л. олио
- 300 г гъби печурки
- 2 бр. зелени чушки
- 2 бр. червени чушки
- 1 кг телешко месо
- 400 мл вино червено
- 16 бр. маслини зелени
- 1 гл. лук червен
Начин на приготвяне
-
Взима се месо от плешката. Слага се за няколко часа в марината от червено вино, черен пипер, чесън, зехтин и дафинов лист.
-
Месото се изважда от маринатата и се запържва в загрято олио от всички страни. Изважда се и се слага в тавичка.
-
В същата мазнина се запържват лука и нарязаните чушки, добавят се доматеното пюре и солта.
-
Разрежда се с маринатата, разбърква се и месото се залива. Слага се да се пече, покрито с фолио.
-
Когато месото е полуготово, се добавят маслините и гъбите. Оставя се да се допече и се сервира.