Начало > Основни ястия > Телешко каре

Телешко каре

Телешко каре|escape
90
x6
1
90
минути
x6
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Месото се подправя със сол и пипер. Олиото се сгорещява и месото се запържва от всички страни.

  2. Добавят се обелените и нарязани на ситно лук, морков, домати. Зеленчуците се запържват за 5 минути.

  3. Сипват се 250 мл вода и се добавят дафиновия лист, гъбите и кората от половин лимон.

  4. Месото се задушава 1.15-1.30 часа, като от време на време се залива със соса.

  5. Месото се нарязва на филийки и се запазва топло.

  6. В соса се сипва малко вода, прецежда се и се сгъстява с брашно разбито в студена вода.

  7. Месото се сервира със соса отделно.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?