Сьомга в сос от кайсии



минути

порции

сложност
Съставки
- 1.50 ч.ч. сок от кайсии
- 1/2 ч.ч. кайсии сушени
- 2 с.л. мед
- 2 с.л. соев сос
- 1 с.л. джинджифил
- 2 ск. чесън стар
- 1/4 с.л. канела на прах
- 1 бр. сьомга
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява и се намазнява тава за печене.
-
В тенджера се смесват сока от кайсии, сушените кайсии, меда, соевия сос, джинджифила, чесъна и канелата.
-
Оставят се да заврат, след което котлона се намалява и се оставят да къкрят за 20 минути. Разбърква се периодично, за да не загаря.
-
Отделя се ¼ от сместа и останалата част се оставя настрана.
-
Сьомгата се прави на филетата, които се слагат в тавата. С четка се намазват със сместа.
-
Пекат се около 10 минути, след което се обръщат, за да се опекат и от другата страна.
-
Когато са готови се сервират с останалата сладка смес.