Свинско със зелен фасул



минути

порции

сложност
Съставки
- 1 щипка черен пипер млян
- 1 к.л. сол
- 1 с.л. брашно тип 500
- 3 с.л. лютеница
- 1 с.л. зехтин
- 3 ск. чесън стар
- 2 бр. лук кромид стар
- 2 бр. домати
- 300 г фасул зелен
- 500 г свинско месо
Начин на приготвяне
-
Свинското месо се нарязва на кубчета.
-
Овкусява с черен пипер и се запържва с малко зехтин в касерола с капак или дълбок тиган уок.
-
След десетина минути месото се изважда и в същата мазнина се запържват наситнения лук и пресования чесън.
-
Месото се връща обратно, добавят се лютеницата и лъжица брашно. Разбърква се добре и се налива малко вода.
-
Зеленият фасул се почиства от връхчетата, по-големите чушки се срязват на две и се добавят в касеролата.
-
Оставете ястието да се задушава на ниска температура около 20-25 минути.