Свинско по китайски
минути
порции
сложност
Съставки
- 500 г свинско филе
- 80 г лук шалот
- 1 ск. чесън стар
- 6 с.л. соев сос
- 5 с.л. шери
- 1 ч.л. джинджифил
- 2 с.л. мед
- 2 с.л. кафява захар
- 2 с.л. олио
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Лука и чесъна се обелват и нарязват на ситно. Смесват се със соевия сос, 2 с.л. шери, млян джинджифил и сол на вкус.
-
Добавя се месото, съда се захлупва и месото се оставя да се маринова цяла нощ.
-
Меда и захарта се разтапят на тих огън. Месото се отцежда и се потапя в медената смес.
-
Филетата се запържват бързо в сгорещено олио и от двете страни, добавя се маринатата и се оставя да покъкри за 20 минути.
-
Докато филетата къкрят, се добавят 3-4 с.л. вода, ако е необходимо.
-
Месото се изважда от тигана, към соса се добавят 2-3 с.л. шери и филетата се заливат.