Свинско филе и дробчета с картофи
минути
порции
сложност
Съставки
Начин на приготвяне
-
Картофите се измиват хубаво и без да се белят се нарязват на едри кубчета. Слагат се в тенджера с малко вода и се варят 10 минути. Водата се прецежда от картофите, поръсват се с универсална подправка.
-
Разпределят се върху хартия за печене, а за да не залепнат в тавата, поръсват се с 2 с.л. зехтин и се пекат докато се зачервят.
-
В тиган се сипва олиото и се пускат нарязаните на дребно пушени гърди. Пържат се, докато си пуснат мазнината и се зачервят. Добавя се нарязания на едро лук и леко се карамелизира.
-
След това се добавят пилешките дробчета, да се запържат леко, и на края се добавят тънко нарязаните бон филета. Мръвките се разбъркват докато месото си промени цвета, но в никакъв случай не се препържва. Ако е необходимо се добавя малко сол.
-
След това се сипват запечените картофи и се покриват с парчетата месо.