Начало > Основни ястия > Свински хапки с червени картофи

Свински хапки с червени картофи

Свински хапки с червени картофи
50
x4
1
50
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 4 стр. магданоз пресен
  • 1 ч.л. сол
  • 3 с.л. олио
  • 1 бр. чесън глави
  • 200 г домати
  • 300 г гъби печурки
  • 600 г свинско бон филе
  • 1 ч.ч. вино бяло
  • 3 щипка черен пипер млян
  • 2 гл. лук кромид стар
  • 800 г картофи червени

Начин на приготвяне

  1. Месото се нарязва на хапки, овкусява се със сол и черен пипер и се запържва докато промени цвета си.

  2. След това се добавят едро нарязания лук, скилидките чесън и едро нарязаните картофи, без да се белят. Всички продукти се разбъркват добре и ястието се оставя за 5 минути да поври.

  3. Добавят се доматите, които могат да бъдат печени или от консерва.

  4. Изсипва се една чаша бяло вино. Не се слага капака, докато се изпари алкохола. След това ястието се захлупва и се оставя да къкри на тих огън, докато омекнат картофите.

  5. Поръсва се с нарязан магданоз и се сервира.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?