Начало > Тестени > Сусамени питки

Сусамени питки

Сусамени питки
80
x10
1
80
минути
x10
порции
1
сложност

Съставки

Начин на приготвяне

  1. Маята се разтваря в прясното мляко заедно със захарта. Яйцата се разбиват с киселото мляко. Прибавя се 1 лъжица разтопено масло, втасалата мая, и сиренето, предварително натрошено и настъргания кашкавал.

  2. Брашното се пресява със содата и се прибавя към другата смес. Получава се меко тесто, което се оставя да втаса.

  3. Оформят се топки с диаметър около 4-5 см, като във всяка топка се слага малко парче масло.

  4. Питките се нареждат в намаслена тава, намазват се с жълтъка, предварително разбит с вода, и се поръсват със сусам.

  5. Пекат се в умерено силна фурна до готовност.

Още Тестени

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?