Супа с ечемик
минути
порции
сложност
Съставки
- 3 бр. кисели краставички
- 150 г ечемик
- 1 бр. моркови
- 1 гл. лук кромид стар
- 2 бр. картофи
- 2.50 л бульон пилешки
- 2 с.л. олио
- 3 стр. копър пресен
Начин на приготвяне
-
Ечемика се измива, накисва се в купа с вода и се оставя да престои така през нощта.
-
След това зърната ечемик се слагат във врящия бульон и се готвят за 20 минути.
-
Морковите и лука се нарязват на кръгчета и се изпържват, докато станат златистокафяви и се поставят към бульона.
-
Картофите също се нарязват и добавят към течността. И най-накрая се прибавят нарязаните на парчета кисели краставички. Готви се за още няколко минути.
-
Поръсва се с копъра и се сервира със заквасена сметана по желание.