Супа с броколи и индийско орехче



минути

порции

сложност
Съставки
- 1.20 л бульон зеленчуков
- 4 гл. броколи
- 1 с.л. кокосово масло
- 1/2 вр. лук кромид пресен
- 1 ск. чесън стар
- 1 ч.л. индийско орехче
- 1/2 щипка кайен
- 1 ч.ч. оризово мляко
Начин на приготвяне
-
Бульона се слага да заври на силна степен. Слагат се броколите и котлона се намаля. Покриват се и се задушават за 10 минути.
-
Маслото се загрява и се слагат пресния лук и чесъна да се задушат до омекване, като се разбъркват от време на време.
-
Добавят се при бульона. Махат се от котлона и се оставят да изстинат за 15 минути.
-
Супата се пюрира на порции с блендер и се връща в тенджерата.
-
Индийското орехче и кайена се смесват в малка купичка, разбъркват се заедно с оризовото мляко и внимателно се разбъркват в пюрето.
-
Супата се връща на котлона на средна степен и се готви, докато цялото количество се загрее. Разбърква се периодично.
-
Супата се сервира топла.