Супа от леща с пушени ребра
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 ч.ч. леща
- 300 г свински ребра
- 3 стр. праз лук
- 1 с.л. брашно тип 500
- 2 с.л. олио
- 1/2 ч.л. черен пипер млян
- 1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне
-
Лещата се изчиства, измива се и се слага да заври.
-
След това се слагат пушените свински ребра, с след около половин час се добавя и празът, зарязан на ситно.
-
Приготвя се запръжка от 1 с.л. брашно и 2 с.л. мазнина. Разрежда се и се сипва при лещата и месото.
-
Когато месото започне да се отделя от ребрата, се обира, нарязва се и се връща във супата.
-
Супата се посолява и се поднася, поръсена с черен пипер.