Начало > Предястия > Спаначени енчилади

Спаначени енчилади

Спаначени енчилади
50
x5
1
50
минути
x5
порции
1
сложност

Съставки

  • 1 с.л. масло
  • 1/2 ч.ч. лук кромид пресен
  • 300 г спанак
  • 1 ч.ч. извара обезсолена
  • 1/2 ч.ч. сметана квасена
  • 5 бр. тортия
  • 500 г доматен сос
  • 2 скилидки чесън стар

Начин на приготвяне

  1. Фурната се загрява до 190 ºС.

  2. В тиган се слага нарязаният на ситно спанак за 5 минути.

  3. Маха се от огъня и се добавя изварата и сметаната. Разбърква се.

  4. Тортиите се затоплят една по една върху сух тиган или във фурната.

  5. Сместа се разпределя върху тортиите, сгъват се подобно на дюнер и се подреждат в тавичка. Поливат се с доматена салца или овкусен с подправки по избор доматен сос.

  6. Запичат се за петнайсетина минути и се консумират на момента.

Още Предястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?