Спаначени енчилади
минути
порции
сложност
Съставки
- 1 с.л. масло
- 1/2 ч.ч. лук кромид пресен
- 300 г спанак
- 1 ч.ч. извара обезсолена
- 1/2 ч.ч. сметана квасена
- 5 бр. тортия
- 500 г доматен сос
- 2 скилидки чесън стар
Начин на приготвяне
-
Фурната се загрява до 190 ºС.
-
В тиган се слага нарязаният на ситно спанак за 5 минути.
-
Маха се от огъня и се добавя изварата и сметаната. Разбърква се.
-
Тортиите се затоплят една по една върху сух тиган или във фурната.
-
Сместа се разпределя върху тортиите, сгъват се подобно на дюнер и се подреждат в тавичка. Поливат се с доматена салца или овкусен с подправки по избор доматен сос.
-
Запичат се за петнайсетина минути и се консумират на момента.