Начало > Основни ястия > Спагети със зеле по тиролски

Спагети със зеле по тиролски

Спагети със зеле по тиролски
50
x4
1
50
минути
x4
порции
1
сложност

Съставки

  • 75 г мас
  • 1 кг зеле бяло
  • 2 гл. лук кромид стар
  • 2 к.л. сол хималайска
  • 1 щипка черен пипер млян
  • 250 г спагети
  • 250 г салам чоризо

Начин на приготвяне

  1. Нарежете зелето на тънки ивици, измийте го и го подсушете добре. Обелете и нарежете на ситно лука.

  2. Сгорещете маста в чугунен съд с капак, добавете лука и зелето. Подправете зеленчуците със сол и пипер. Захлупете и задушавайте 25 минути, докато зелето омекне, като разбърквате от време на време.

  3. Сложете пастата в 2-3 литра вряща подсолена вода и варете 10 минути, като разбърквате от време на време. Отцедете я.

  4. Обелете салама и го нарежете на малки парченца.

  5. Смесете зелето, пастата и салама. Върнете чугунения съд на котлона и добре изпържете сместа, като често разбърквате.

    Снимката е илюстративна и не представя готовата рецепта.

Още Основни ястия

Виж още
Добави към:
+ Добави нов списък

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?